28 listopada uczniowie klas trzecich, realizujących biologię w zakresie rozszerzonym, uczestniczyli w warsztatach z zakresu anatomii i fizjologii mięśnia sercowego. Podczas zajęć, biolodzy mieli możliwość zajrzeć w głąb serca wieprzowego i zapoznać się z podstawami preparatyki histologicznej. Grupa wykazała się wieloma talentami z zakresu precyzji cięcia chirurgicznego, preparując zastawki, koronę naczyń, mięśnie brodawkowate oraz struny ścięgniste. Po raz kolejny uczniowie w ciekawy sposób doskonalili swoje umiejętności wykorzystując zdobytą wiedzę w praktyce.
W tej witrynie używamy plików cookies w sposób zupełnie automatyczny wyłącznie w celach statystycznych i nie udostępniamy ich w żaden sposób. Klikając przycisk "Akceptuję" potwierdzasz że zgadzasz się na takie działania.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia podczas przeglądania witryny. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji strony internetowej. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w Twojej przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Możesz również zrezygnować z tych plików cookie. Jednak rezygnacja z niektórych z tych plików cookie może wpłynąć na komfort przeglądania.
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego działania witryny. Ta kategoria obejmuje tylko pliki cookie, które zapewniają podstawowe funkcje i funkcje bezpieczeństwa witryny. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.