15 listopada 2024 biolodzy z klasy 3ahot uczestniczyli w nietypowej lekcji biologii. W ramach zgłębiania tajników anatomii i morfologii mięśnia sercowego, uczniowie doskonalili swoje umiejętności z zakresu preparatyki tkankowej, tkanki mięśniowej poprzecznie prążkowanej. Modelem było serce wieprzowe. W ramach analizy porównawczej uczniowie mogli dokonać także porównania budowy makroskopowej mięśnia sercowego trzody chlewnej i bydła. Zajęcia praktyczne to niezwykła okazja, aby poznać anatomię tego fascynującego organu.
W tej witrynie używamy plików cookies w sposób zupełnie automatyczny wyłącznie w celach statystycznych i nie udostępniamy ich w żaden sposób. Klikając przycisk "Akceptuję" potwierdzasz że zgadzasz się na takie działania.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia podczas przeglądania witryny. Spośród nich pliki cookie, które są sklasyfikowane jako niezbędne, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji strony internetowej. Używamy również plików cookie stron trzecich, które pomagają nam analizować i zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w Twojej przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Możesz również zrezygnować z tych plików cookie. Jednak rezygnacja z niektórych z tych plików cookie może wpłynąć na komfort przeglądania.
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego działania witryny. Ta kategoria obejmuje tylko pliki cookie, które zapewniają podstawowe funkcje i funkcje bezpieczeństwa witryny. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.